Idén ősszel kifejezetten elszaporodtak a kellemetlen büdös bogarak Magyarországon, és hiába van csukva az ajtó, ablak, a hideg elől “menekülő” poloskák a láthatatlan réseken is bejutnak a lakásba.

Ha lecsapjuk őket, akkor lesznek igazán büdösek, ahonnan a köznyelvben használatos nevüket kapták, így ezért ezt nem tanácsoljuk. Viszont a következő módszerek hasznosak lehetnek ellenük:

1. Házi készítésű permet: keverjünk össze egy kézi permetezőben ecetet, szódabikarbónát és vizet. Fél liter langyos vízbe tegyünk 1 teáskanál szódabikarbónát valamint 1/2 kávéskanál ecetet. Ezzel fújjuk körbe az ajtókat, ablakokat, növényeket. Akár hetekig távol tarthatjuk őket ezzel a megoldással.

2. Csapda: szükségünk van egy műanyag flakonra, ragasztószalagra, valamint egy ledes kislámpára. A következő videóban a további részletek:

3. Fokhagymás permet: fél liter vízhez keverjünk hozzá 1 ek. fokhagymaport, vagy nyomjunk bele 3 gerezd fokhagymát. Ezzel inkább a nyílászárókat kívülről fújjuk be, ha nem akarunk kellemetlen fokhagymaszagban élni!

4. Különböző illóolajak: teafaolaj, vagy menta is hatékony a poloska ellen. Hígítsuk fel ezen illóolajakat vízzel és a büdös bogarak kedvelt helyeit fújjuk be vele.