Daniel Elena kilencszeres világbajnok ralinavigátor, Sébastien Loeb versenyzőtársa kormányhoz ült: az 5. Zero Emission – No Noise ralit egy C-ZERO-val teljesítette.

A különleges rendezvényen nem számíthattak dörgő motorhangokra és a versenybenzin jellegzetes szagára sem, de az izgalmak nem maradtak el! Az indulóknak a hegyekben és a tengerparti városok sikátoraiban is bizonyítaniuk kellett autójuk megbízhatóságát és kezelhetőségét.

daniel_elena_citoren_c_zero

Daniel Elena (aki 9 ralivilágbajnoki címet gyűjtött be Sébastien Loeb oldalán, többek között hétszer nyerték meg együtt a legendás Monte Carlo Ralit) ismét a bal egyben versenyez. Tavaly egy DS5 Hybrid 4-gyel indult az akkor 14. alkalommal megrendezett, alternatív meghajtásnak szentelt Monte Carlo ralin, az idén pedig egy C-ZERO volt a gépe azon a versenyen, amelyet – immár ötödször – a károsanyag- és zajmentesség jegyében szerveztek, március 21. és 23. között.

A nem mindennapi megmérettetésre csak elektromos autókkal nevezhettek a versenyzők. A két nap során több olyan szakaszt is kellett teljesíteni, amelyek az autók megbízhatóságát hivatottak mérni. Az első, 11,06 km-es „gyorsasági szakasz” La Turbie és Peille között például a peilloni erdőgazdasági utakon át vezetett. Szombaton először Peille és Sainte Agnès (8,01 km), majd Roquebrune Cap Martin és Gorbio (7,356 km), végül Sainte Agnès és La Turbie között (15,95 km) kellett időre teljesíteni a távokat. A verseny utolsó szakasza a monacói kikötőben zajlott, ahol az autók kezelhetőség szempontjából mérkőztek meg egymással.