Általában a nem tökéletes előkészítésen szokott elcsúszni a dolog. Arra figyelj, hogy mindig legyen az elhalt bőr eltávolítva a köröm felszínéről. Becsapós lehet, mert vannak olyan vendégek akiknél szinte szabad szemmel nem is látható, mégis ha bőrfeltoló kaparót használsz, meglátod hogy márpedig tényleg ott van a vékonyréteg, amit ha nem tüntetsz el, nagyon hamar a köröm felválásához vezet. Ezért érdemes minden egyes újon végigmenni, és csak aztán elkezdeni a bolyhozást (180-as reszelővel)

A másik nagyon gyakori probléma lehet, hogy bolyhozás közben nem éred el a kritikus sarkokat és a köröm két oldalán a bőrhöz közeli részeket. Így mikor a tapadást készíted elő, figyelj arra, hogy a köröm két oldalán lévő bőrt húzd hátra és így könnyen odaférsz, míg a legbelsőbb sarkakhoz használj csepp alakú reszelőt, vagy olyan formájú reszelőt melynek végei lehetővé teszik a könnyed hozzáférést.

Továbbá az építés kezdetekor mindig figyelni kell arra, hogy az alapréteg nagyon vékony rétegbe kerüljön fel, a széleknél nem folyhat a bőrhöz. A maximális tapadáshoz jól oda kell dolgozni az ecsettel az anyagot. Ez az alap, nem érhet ki a bőrig, maradnia kell kb. fél mm-nek. A második réteg felvitelekor figyelj arra hogy a zselégombóc a bőr közelébe érve szépen vékonyodjon el, így nem fog odafolyni a lámpában sem.

A köröm készítése során nem csak neked kell figyelned, hogy ne nyúlj bele az előkészített és zsírtalanított körömbe, hanem a vendégnek is. Ilyenkor, ügyelni kell arra, hogy ne piszkálja saját körmeit, vagy véletlen megvakarja magát, vagy a hajába túr, nem is tudatosan, ilyenkor finoman jelezd, hogy ezt nem szabad.

Végül, de nem utolsó sorban a ritkán, de véletlen előforduló hiba lehet, ha a műköröm építés előtt vizes manikűrt végeztél, ilyenkor a vendég körme megtelik vízzel, és nem a zselé elveszti tapadását.