Egyes kutatók szerint a rák egy ember élete során legalább néhány alkalommal felbukkan a szervezetben. Az ember soha nem gondolná, hogy a szervezetben mennyi rákos sejtmutáció történik, mert az immunrendszer hamar azonosítja a rosszindulatú daganatsejteket és elpusztítja azokat. Miért hal meg akkor sok ember rákban, míg mások 100 évig is elélnek ilyen probléma nélkül? Miért nem vet soha gyökeret ez a halálos betegség az ő szervezetükben? Természetesen, a genetika jelentős szerepet játszik. A környezeti hatások, a stressz és a táplálkozás szintén tényezők. Bizonyos élelmiszerek és adalékanyagok növelhetik a rák kialakulásának valószínűségét, míg más élelmiszerek erős rákölő hatással bírnak. Cikkünk 5 olyan élelmiszert emel ki, amelyek drasztikusan csökkenthetik a kockázatot, és a rák előfordulási esélyét.

1.  Erős paprika

A keleti misztikusok sok évszázadon át javasolták az erős paprika fogyasztását. Azt állitották, hogy az különösen hatékony bármilyen sorvadásos betegség leküzdésére. A mai modern orvostudomány a sorvadásos betegségeket “ráknak” nevezi.

Dan Dou élelmiszer táplálkozási kutató tíz hasonló típusú paprika vizsgálatát végezte el tumor angiogenezisre és apoptózisra (programozott sejthalál) való tekintettel. Meglepetésére, Dou megállapította, hogy “mind a friss és szárított paprika kivonatok rendkívül hatékonyak a rákos sejtek elpusztításában és szaporodásában …”

A kulcs a kapszaicin mennyisége a paprikában (az a vegyület, ami a paprikát csípőssé teszi).

2.  Fokhagyma

Számos vizsgálat bizonyította, hogy az ősi ázsiai gyógyítóknak igaza volt amikor a fokhagymának mágikus gyógyerőt tulajdonitottak. A fokhagyma egy természetes antibiotikum, és erős rákellenes élelmiszer is egyben.

A fokhagyma kezelése azonban kritikus abban, hogy a rákellenes vegyületek megmaradnak- e a szervezetben. A fokhagyma mikrohullámú vagy hagyományos sütőben való piritása, illetve annak főzése megsemmisíti rákellenes tulajdonságait.

A Penn State kutatói irták le nemrégiben, hogy hogyan ajánlott a fokhagymát fogyasztani ahhoz, hogy a legnagyobb hasznot hajtsa szervezetünk számára. A Sciencedaily.com beszámol kutatási eredményeikről, amit egy Newport Beach-en, Kaliforniában tartott konferencián elő is terjesztettek.

A legnagyobb tudományos vizsgálat már csaknem egy évtizede történt, amely először mutatta ki a hő káros hatását a fokhagyma rákellenes tulajdonságaira.

3. Brokkoli

A 2010 májusi Clinical Cancer Research egy lenyűgöző új tanulmányt tett közzé, amely megerősítette a brokkoli hihetetlen gyógyító tulajdonságait. Rákölő képességét elsősorban a sulforaphane nevű vegyületnek köszönheti.

A University of Michigan rákkutató csoportja azt találta, hogy a sulphoraphane megtámadta a rákos őssejteket.

A figyelemre méltó eredményeket, Duxin Sun, a UM College of Pharmacy gyógyszerészeti tudományok docense igy kommentálja: “a sulforaphane rákellenes hatásait vizsgálták már korábban, de ez a tanulmány egyértelműen kimutatja, hogy a sulforaphane gátolja a mellrák őssejtjeinek funkcióit.” Ez a felfedezés reményt ad arra, hogy a sulforaphane, vagy brokkoli kivonat rosszindulatú daganatok esetén megcélozva a kritikus rákos őssejteket, hatékony megoldás legyen a rák elleni harcban. “

Más tanulmányok is alátámasztják a fenti eredményeket. Egy tanulmány még ennél is tovább ment, megállapítva, hogy a brokkoli mustárral, japán wasabi-val (hasonló a tormához), vagy csak egyszerűen retekkel való fogyasztása, jelentősen növeli annak rákölő hatását.

Elizabeth H. Jeffery, a University of Illinois táplálkozástani professzora a felfedezésről igy nyilatkozott a Daily Express-nek : “a brokkoli, ha helyesen készitjük el, rendkívül hatásos rákellenes szer lehet.” Három-öt adag egy héten elég a hatás eléréséhez. “

A sulforaphane, myrosináz emzimmel együtt fogyasztva növeli a zöldség rákölő képességét. Minél több myrosináz enzimmel fogyasztjuk, annál nagyobb a zöldség betegség-megelőző ereje.

Míg a fiatal brokkoli csíra nagy mennyiségben tartalmazza ezt az enzimet, a növény mustárral vagy retekkel fogyasztva teljesen felturbózza a sulforaphane hatását.

A brokkoli erőteljes anti-oxidáns és gyulladásgátló vegyületeivel sok különböző tipusú rák ellen véd, beleértve a prosztatarákot, bőrrákot, vastagbél és mellrákot.

4.  Gránátalma

A gránátalmát már régóta tartják számon, mint különleges egészségügyi hatásokkal rendelkező gyümölcsöt, amely növeli az ember szexuális vágyát, libidóját.

Nemrég, kutatók egy kaliforniai egyetemen felfedezték egy másik lenyűgöző előnyét is az áfonya színű gyümölcsnek: leve olyan kémiai összetevőket tartalmaz, amelyek megbénítják a rákos sejtek kifejlődését és csökkentik a sejtek terjedését. A kutatásból kiderült, hogy a lé különösen hatásos a prosztatarák eliminálásában.

A Sciencedaily.com áttekinti azokat az orvosi bizonyítékokat. Meg kell jegyeznünk egyébként, hogy mindez csak támogatja azt, amit több ezer éve az ősi indián gyógyitók már tudtak.

5.  Zöld tea

A zöld tea figyelemre méltó előnyeit a kínai gyógyitók fedezték fel mintegy 5000 évvel ezelőtt.

Az ősi kínai orvosokat igazolva, a New Castle Egyetemen végzett kutatás bebizonyitotta a zöld tea számos jótékony hatását krónikus betegségek,súlyos demencia és sok fajta rák esetén. A tanulmány a “Phytomedicine” cimű lapban jelent meg.

Ahogy Dr. Ed Okello, vezető kutató a Daily Mail-nek elmondta, “Igazán izgalmas volt az a felfedezésünk amikor kiderült, hogy a zöld teát megemésztve a kapott vegyi anyag hatékony az Alzheimer-kór ellen, a megemésztett vegyületek pedig rákellenes tulajdonságokkal is rendeleznek, jelentősen lelassítva a tumorsejtek növekedését. “

Okello úgy gondolja, hogy mindenkinek minden nap zöld teát kellene fogyasztania. “A zöld teát a hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta használja, és mi itt csak tudományos bizonyítékokat szolgáltattuk arra, hogy miért lehet hatásos a zöld tea egyes kulcsfontosságú betegségek ellen. Nyilvánvalóan számos más tényező együttesen befolyásolja a betegségek kialakulását, de a vegyes étrend, sok mozgás és egészséges életmód fontosságától nem lehet eltekinteni.”

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy naponta egy csésze zöld tea az orvost távol tartja.

Forrás: naturahirek.hu