2013 márciusában megy nyugdíjba a Messenger.

A Microsoft bejelentette, hogy márciusban zárja be végleg a Messenger-t, a felhasználókat pedig a Skype-ra irányítja.
2012 március 15-én a Windows Live Messenger összes felhasználója Skype-ot kap majd, mert a szoftveróriás ezen a napon zárja be végleg az MSN-t. A Skype elnöke, Tony Bates még tavaly novemberben jelentette be a Messenger nyugdíjazását egy blogbejegyzésben, a dátum pedig most vált véglegessé. A Microsoft 2011-ben vette meg a Skype-ot 8,5 milliárd dollárért, nem véletlen tehát, hogy az Messenger felhasználói ott cseveghetnek tovább.

A Microsoft e-mailben most arra ösztönzi a felhasználókat, hogy már most váltsanak Skype-ra, ahová beléphetnek a Microsoft profiljukkal (korábbi Windows Live ID), így pedig nem veszik el egyetlen Messenger-ös kontaktjuk sem, azok bekerülnek a Skype listájába. Aki most belép az Messenger-be annak megjelenik egy Upgrade gomb, amire ha rákattint, felugrik egy pop-up ablak, ahol egyből telepítheti a Skype-ot, miközben a Messenger automatikusan törlődik.

2012 március 15-ig a Messenger továbbra is ugyanúgy üzemel, mint most, utána azonban nem lehet majd bejelentkezni az alkalmazás a Skype-ra váltást ajánlja majd fel. Egy korszak végleg lezárul.