KECSKE

1907. február 12.-1908. február 1.
1919. január 31.-1920. január 20.
1931. február 18.-1932. február 6.
1943. február 4.-1944. január 24.
1955. január 24.-1956. február 10.
1967. február 9.-1968. január 28.
1979. január 28.-1980. február 15.
1991. február 14.-1992. február 2.
2003. február 1.-2004. január 21.
2015. február 19.-2016. február 7.
2027. február 6.-2028. január 25.
 
 
  Kedves Olvasóink!
 
  Ne gondoljátok azt, hogy a mi kis Kecskénk, a szegények tehene megelégszik egy kevés száraz fűvel, vagy silány kóróval, amit az út mentén talál. Csak addig előzékeny és szeretetre méltó, vidám és gondtalan, ameddig jól megy a sora, és megkapja azt a dédelgetést, amire szíve mélyén vágyik. Ellenkező esetben gáncsoskodik, kritizál, és mindennel elégedetlen. Ám ha leteszik elé a megfelelő abrakot, akkor ő a leghűségesebb barát, a legaranyosabb házastárs, a mindig segíteni kész munkatárs.
  A Kecske szeret és tud is dolgozni. Lelkiismeretesen végrehajtja a rá bízott feladatokat, ő lehet a vállalkozás lelke és motorja. Minden fáradtságot elvisel, és eszébe sem jut, hogy magasabb célok felé törekedjen, mert karrierje egyengetéséhez kicsit sem ért. Ezért marad általában abban a beosztásban, ahova először került. Az okos főnökök, ha ismerik a Kecskét, akkor nem avatkoznak a munkájába, hanem hagyják őt nyugodtan dolgozni. És a Kecske megelégszik egy kedves mosollyal, barátságos vállveregetéssel – ez pedig nem kerül semmibe.
  E jegy szülötte bővelkedik művészi hajlamokban, és ezt az adottságát igyekszik mindenütt érvényesíteni. Még a legkopárabb irodából is képes ízléses enteriőrt varázsolni. Ha írásra, vagy valamelyik művészeti ág művelésére adja a fejét, akkor alkotásaiból sugárzik, hogy a lelke legmélyéről fakadnak.
  Kissé érzékeny, könnyen megbántódik és hangulatai gyorsan változnak. A legjobb lenne vattába csomagolni, szeszélyeivel nem törődni, de ezzel sem lehet legyőzni alapvető pesszimizmusát, mert a legderűlátóbb pillanataiban is csak tétova reményei vannak. 
  Legnagyobb hibája, hogy nehezen tud dönteni. Hajlamos a megállóban addig tétovázni, amíg az utolsó villamos is elmegy az orra előtt, és ilyenkor sorsát szidva gyalogosan vág neki az útnak.
  Ez vonatkozik a szerelmi életére is. Nagyon odaadó, ha azt hiszi, hogy megtalálta végre azt, akit szeretni tud. Ám ha rádöbben arra, hogy szíve választottja igazán a pocsolyában érzi jól magát, akkor elkullog, és tovább keresi az igazit. Ezért gyakran lesz szerelmes, de a lelkét csak egyszer adja oda igazán. Ezt az emlékét úgy őrizgeti magában, mint a legféltettebb kincsét, és egy életen át hordozza magával.
  Nagyon jó barát, és bölcs tanácsait érdemes megfogadni. Szereti az otthonát, keményen megdolgozik a kényelméért, de igazán sosem elégedett vele. Itt aztán megteheti, hogy egy olyan társról álmodozzon, aki ugyanolyan érzékeny mint ő, és akit kissé el is kényeztethet. És ha rátalál végre arra, aki lelket tud önteni belé, akkor a Kecske még a világot is kifordítja a sarkából. Csak éppen meg kell mutatni neki, hogy merre van az a világ, és hol van a sarka.
  Kedves Kecske! Ne legyél olyan búskomor, élvezd kicsit az életet!
 
NÉHÁNY HÍRES KECSKE
 
  Kolombusz Kristóf, Liszt Ferenc, Catherine Deneuve, Pamela Anderson, Umberto Ecco, Bruce Willis, Teller Ede, Cseh Tamás