MAJOM

1908. február 2.-1909. január 21.
1920. január 21.-1921. február 7.
1932. február 6.-1933. január 24.
1944. január 25.-1945. február 11.
1956. február 11.-1957. január 29.
1968. január 29.-1969. február 15.
1980. február 16.-1981. február 3.
1992. február 3.-1993. január 21.
2004. január 22.-2005. február 8.
2016. február 8.-2017.  január 27.
2028. január 26.-2029. február 12.
 
 
  Kedves Olvasóink!
 
  Mégis mit gondoltok, hogy milyen a mi Majmunk? Olyan, aki fáradhatatlanul ugrál egyik fáról a másikra? Pont ilyen… Környezete legnagyobb derültségére időnként felvisít, furcsa grimaszt vág, és ez avatja a társaság legjobb tréfacsinálójává. Humora, szellemessége azonban mindig kétélű fegyver. Aki nem veszi észre a szavai mögött megbúvó ravaszságot, néha rosszindulatot, az keserű tapasztalatokra tehet szert. Szolgálatkészsége is csak taktika, hiszen önzése alig ismer korlátokat. Mert valójában csak önmagát szereti, és a többi emberszabásút egyszerűen majomnak tartja.
  Élete mozgalmas, ötletei igazán eredetiek. Ezek közül azonban csak keveset sikerül megvalósítania, mert állandóan ugrál, sehol sem képes hosszabb ideig megmaradni. Néha elvéti az ugrást, és lezuhan a fáról, de arra mindig vigyáz, hogy ne üsse meg magát nagyon. Mivel kissé kárörvendő, annak nagyon örül, ha más esés közben a lábát töri.
  Erénye a jó modor, az udvariasság. Rendkívül intelligens, művelt, sokat olvas és tud. Ha pedig ismeretei mégis hézagosak, akkor azt ügyesen leplezi. Stílusa – akár szóban, akár írásban – meghökkentően szellemes. Emlékezőtehetsége kitűnő, hosszú évek távlatából is visszaemlékezik életének, olvasmányainak minden apró részletére. A jó memória nélkülözhetetlen számára, mert állati rendetlen. 
  Nehezen lehet becsapni, mert mindenkiről eleve rosszat tételez fel, hiszen önmagából indul ki. Vitába csak akkor bonyolódik, ha biztos a győzelmében. Ha ez iránt kétségei támadnak, még egy otromba hazugságtól sem riad vissza, mert eszközökben végképp nem válogat. Akaraterejével, erőszakosságával azonban hegyeket képes megmozgatni. Hiúsága viszont nyitott seb a testén. Aki ebbe beleszúr, az vagy megöli a Majmot, de ami a valószínűbb, hogy ő lesz a Majom áldozata.
  Sajnos tisztességtelenségre is hajlamos, de csak akkor, ha biztos abban, hogy még véletlenül sem kapják rajta. Gondosan ügyel arra, hogy semmit se bizonyíthassanak rá, és addig csűri-csavarja a dolgot, amíg a vádló kerül a vádlottak padjára. 
  Szinte minden olyan munkakörben megtalálható, ahol érvényesül rábeszélőképessége. Lehet kereskedő, ügynök, politikus, író vagy színész. Főnökei szeretik ügyessége és talpraesettsége miatt, és azért mert a legnehezebb helyzetekben is könnyedén feltalálja magát. Ha ő kerül vezető állásba, akkor beosztottjait alaposan próbára teszi, és ha mégis megmaradnak mellette, akkor még arra is hajlandó, hogy kicsit megkedvelje őket. Vállalkozásait hajlamos túlméretezni, mindig többet akar az elérhetőnél és nem veszi észre, hogy gyakran a csőd felé bukdácsol.
  A hűség nem erős oldala. Ugrabugrálva szerzi meg a szerelmet ott, ahol éppen találja. Szenvedélye azonban nem tart soká, hirtelen fellángol, és nemsokára csak a hamu marad. Terhes számára az olyan kapcsolat, amely kötelezettségekkel jár, hiszen ritkán családias érzületű. De a másik nem képviselői kedvelik, és mindent megbocsátanak neki. Ha mégis beleesik a házasság csapdájába, igyekszik gyorsan kimászni belőle. A válóperes ügyvédek jól megélnek a Majmokból. Természetesen még a legszökősebb Majmot is foglyul lehet ejteni. Vidám vele az élet, ám az erkölcsi alapelvei felett szemet kell hunyni. Ha ez sikerül, fenékig lehet vele üríteni az élet teli serlegét. Az e jegyben születettek legjobb tulajdonsága, hogy sohasem csüggednek el. Ha valamelyik mégis leesik a fáról, lassan ismét felkapaszkodik rá. Mert a sors csapásaival senki sem tud olyan gyorsan megbirkózni, mint az ügyes Majom.
  Kedves Majom! Ne ugrálj már örökké, néha pihenj meg!
 
NÉHÁNY HÍRES MAJOM
 
  Leonardo da Vinci, Frederico Fellini, Liz Taylor, Björn Borg, Julius Ceasar, Johnny Cash, Mia Farrow, F. Scott Fitzgerald, Gaugin, II. János Pál, Walter Matthau, Martina Navratilova, Omar Shariff, Rod Stewart, Hernádi Judit