KUTYA

1910. február 10.-1911. január 29.
1922. január 27.- 1923. február 14.
1934. február 14.-1935. február 2.
1946. február 2.-1947. január 21.
1958. február 18.-1959. február 6.
1970. február 6.-1971. január 25.
1982. január 25.-1983. február 12.
1994. február 10.-1995. január 29.
2006. január 29.-2007. február 17.
2018. február 19.-2019. február 4.
2030.február 3.-2031. január 22.
 
  Kedves Olvasóink!
 
  Mit kell tudni a Kutyáról, sokak kedvenc állatáról? Azt, hogy jóindulatú, állhatatos, igazságszerető, és persze a végtelenségig hűséges. Mindenkinek jót akar, ám balszerencséjére igyekezetét nem mindig koronázza siker. Tanácsait általában a legrosszabb pillanatokban osztogatja, vagy a többiek állnak értetlenül segítőkészsége előtt. Ezek a kudarcok kedvét szegik, ezért tűnik gyakran pesszimistának és cinikusnak. Pedig esze ágában sincs harapni, inkább tehetetlenségében morog egyet-kettőt. Ilyenkor általában elveti a sulykot, és bár ki nem állhatja a veszekedést, akarata ellenére mégis ő a kirobbantója. A vitákban általában ő a vesztes, mert beszédkészsége nem a legjobb, és éppen akkor nem jutnak az eszébe a legjobb érvek, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.
  Gyorsan eligazodik az élet útvesztőjében, hiszen az éberség, a figyelem vele született tulajdonsága. Még a legkritikusabb helyzetekben is megőrzi hidegvérét, és ösztönösen rátalál a csapdából kivezető útra. Az utasításokat a saját elképzelése szerint értelmezi és hajtja végre, ezért sokszor ő a csőd szélére jutott vállalkozások megmentője. Ám megmarad szürke eminenciásnak és cseppet sem zavarja, ha a zord napok elmúltával a főnök mindent magának könyvel el. Nem szeret az előtérben állni, a nagy társaság kifejezetten zavarja. Ilyen környezetben csak esetlenül téblábol, szűkebb körben viszont elemében van.
  A barátságot szentnek tartja, és barátaiért mindenre hajlandó. Még akkor is a pártjukat fogja, ha hibáztak és a világ ellenük fordul. Mert akit a Kutya szeret, azt a vésőkig szereti.
  Ám gondoskodása néha terhes, aggodalmaskodását félremagyarázzák, segítőszándékának kudarca alaposan megviseli, ilyenkor félrevonul, és elbújik vackára. Sohasem kétszínű, alakoskodni sem tud, és mindenkiről azt feltételezi, hogy olyan becsületesen él, gondolkodik és érez, mint ő. 
  A pénz nem érdekli túlzottan, bízik abban, hogy mindig lesz annyija, amennyire szüksége van. Ha pedig nagyobb összeghez jut, akkor elkaparja azt, mint a csontot, hátha szűkebb napok jönnek majd. Önmagával sem törődik túl sokat, ezért tűnik még a legelőkelőbb luxuskutya is kissé gondozatlannak.
  A szerelemben is tartózkodó, érzelmeinek ritkán enged szabad utat, pedig vágya úgy izzik, mint a láva. A vulkánt azonban nem engedi kitörni, mert fél attól, hogy partnere megrémül tőle. Nem szívrabló típus, még a Kutya-férfi is arra vár, hogy őt csábítsák el. 
  A házasságban önfeláldozó, ennek ellenére változó hangulatai miatt nem egyszerű vele az élet, ha éppen szomorú, akkor békén kell hagyni a kis vackán. A Kutya örül a simogatásnak, a jó szónak, szeretet nélkül ugyanis kivert kutyának érzi magát.
  Kedves Kutya! Nem kell túl hűségesnek lenni.
 
NÉHÁNY HÍRES KUTYA
 
  André Agassi, Kate Bush, Naomi Cambell, Mariah Carey, Sade márki, Claudia Schiffer, Venczel Vera, Bálint Ágnes, Faludy György