SÁRKÁNY

1904. február 16. -1905. február 3.
1916. február 3. -1917. január 22.
1928. január 22. -1929. február 8.
1940. február 8. -1941. január 26.
1952. január 26. -1953. február 13.
1964. február 13. -1965. február 1.
1976. január 31. -1977. február 17.
1988. február 17. -1989. február 5.
2000. február 5. -2001. január 23.
2012. január 23. -2013. február. 9
2024. február 10. -2025. január 28.
Kedve​s​ Olvasóink!
 
  Ti milyennek képzeltek el egy sárkányt? Olyannak, mint aki hasonlatos a mesevilág hétfejű, tüzet okádó szörnyetegéhez? Nos, a mi kínai Sárkányunk egyáltalán nem ilyen. A kínai asztrológia Sárkánya okos, tehetséges, szellemes és rendkívül szeretetre méltó jelenség. Mégis van benne valami titokzatos, amit mi sohasem tudunk igazán megérteni, vagy megismerni. Ő ugyanis többnyire felettünk lebeg, olyan mintha egy másik hullámhosszon élne és gondolkodna. Ám ez az életfelfogás némi veszélyt is rejt magában. A silány ármánykodást, a kisstílű piszkálódást a Sárkány fel sem fogja, egyszerűen nem ér fel hozzá. Amikor azonban erre ráeszmél, akkor általában már késő.
  A Sárkány szerencsés jegy, de a szerencse néha álnokul szülötte ellen szegül. Gyakran előfordul vele, hogy már a győzelem kapujában áll, csillaga majdnem a zeniten, ám az utolsó pillanatban minden a visszájára fordul, és más viszi el helyette a győzelmi pálmát. Sokszor elővigyázatlansága miatt követ el végzetes hibát, amit szinte már nem is lehet jóvátenni, de akárhogy is alakul az élete, sorsüldözött, számkivetett, az élet perifériájára szorult soha sem lesz.
  Szeret és tud dolgozni. Ahová beteszi a lábát, ott egyszerre minden megváltozik, önállóan és találékonyan oldja meg a rá bízott feladatot, döntése helyességében soha nem kételkedik. A Sárkánynak ugyanis mindig igaza van, ő ebben teljesen biztos, és hamarosan a környezete is meggyőződik erről. Mindig csak előre tekint, és az általa kiszemelt célt sohasem téveszti szem elől. Ezért társakra, segítőkre van szüksége, akik elvégzik helyette az alárendelt munkát, kiszolgálják őt, és lesik minden gondolatát. A beosztottak csodálják és irigylik, de minden jószándéka ellenére féktelenségével általában túllő a célon, és meggondolatlan szavaival azokat is megsebzi, akiket igazán szeret.
  A Sárkány nem viseli el a kudarcot – sem a munkában, sem a szerelemben. Az utóbbiban különösen könnyű dolga van, mert varázslatos egyénisége úgy vonzza a másik nemet, mint a mágnes a vasat. Gyakran nem is tud ellenállni a kísértésnek, de nála a szerelem gyorsan elhamvad, és amikor továbbáll egy házzal, nem törődik azzal, hogy milyen romokat hagyott maga mögött. Csalódást nem ismer, szerelmi bánatot még kevésbé. A kalandozásait egyszerűen tanulságos eseteknek könyveli el és örömmel veszi tudomásul, hogy megint gazdagabb lett egy tapasztalattal. Ne gondoljuk azonban, hogy a Sárkány felszínes és híjával van minden érzelemnek, de számára a hivatás, a karrier áll az első helyen, a szerelem csupán a szabadidő kellemes eltöltésére szolgál.
  Kedves Sárkány! Lehetnél egy kicsit érzelmesebb is, talán nem mindig a karrier a legfontosabb…
 
NÉHÁNY HÍRES SÁRKÁNY
 Salvador Dali, James Brown, Charles Darwin, Al Pachino, Frank Zappa, Gina Lollobrigida, Bruce Lee, Juhász Ferenc, Kocsis Zoltán, Gyöngyösi Katalin, Szécsi Margit