KÍGYÓ

1905. február 4.-1906. január 23.
1917. január 23.-1918. február 10.
1929. február 9.-1930. január 28.
1941. január 27.-1942. február 14.
1953. február 14.-1954. február 2.
1965. február 2.-1966. január 20.
1977. február 18.-1978. február 6.
1989. február 6.-1990. január 25.
2001. január 24.-2002. február 11.
2013. február 10.-2014. január 30.
2025. január 29.- 2026. február 16.

 
 
  Kedves Olvasóink!
 
  Mi jut az eszetekbe a kígyóról? Általában mindenkinek az, hogy ravasz. Nos, a mi Kígyónk egyáltalán nem ilyen. Okos és bölcs egyszerre. Ismeri jól az életet, tisztában van fonákságaival, megérti a jó és rossz közti különbséget, és ha már így van, akkor ezt megpróbálja a saját javára kihasználni. Az esze vág, mint a borotva, gyakran még önmagát is megvágja vele, művelt és tájékozott. Rendelkezik továbbá egy ritka képességgel: szinte csalhatatlan biztonsággal megérzi a várható eseményeket, és az embereket alaposan megdöbbenti a jóslataival. Ellenségeit szinte megigézi, közülük jó néhányan elbuknak, csak azért, mert a Kígyó rosszat kíván nekik.
  A Kígyó sokra viszi az életben, nem mintha különösebben kitartó volna, hanem azért, mert ügyesen siklik az akadályok között, és ösztönösen kiválogatja azokat, akik segítik az előmenetelét. A patrónusok meg szomorúan döbbenek rá, hogy kígyót melengettek a keblükön.
  Kitűnő emberismerő, lelkileg és érzelmileg szinte mindenkivel tud azonosulni. Nagy a beleérző képessége, ezért általában nagyszerű pszichológus. Tanácsait érdemes megfogadni, mert mindig fején találja a szöget, és még a legnagyobb kátyúból is megmutatja a kivezető utat. Szavakkal szívesen segít másokon, ám azt többször is átgondolja, hogy a pénzéhez nyúljon, és úgy húzzon ki valakit a csávából.
  Kíméletlenül pellengérre állítja az emberi fogyatékosságokat, mert jó érzéke van az erkölcsi és társadalmi normákhoz. Saját hibáival szemben azonban elnéző, és mindig talál valami mentséget önmaga számára.
  Jó néhány szerencselovag található e jegy szülöttei között. A Kígyónak ugyanis roppant szerencsés a keze, ha ő húzza ki a lottószámokat, akkor szinte biztos, hogy ötös találatot ér el. Sok sikeres filmcsillag és popsztár a Kígyó-szülöttek közül kerül ki.
  Ám nemcsak a játékban szerencsés, hanem a szerelemben is. Él a kínálkozó lehetőségekkel, és ha félrelépésekben jegyeznék az eredményeket, a Kígyó bizonyára valamiféle világrekordot állítana fel. Azt azonban nem tűri, hogy őt megcsalják. Ezen annyira felháborodik, hogy adott esetben még a tettlegességtől sem riad vissza. A Kígyó-nő tisztában van a szépségével, és igyekszik bájait a legdivatosabb ruhákkal kihangsúlyozni. Minden férfinak tetszeni akar, hogy majd a gazdag kínálatból kedvére válogathasson. Igyekszik jó partit csinálni, hogy a férje biztosítsa mindazt, amire egy reprezentatív hölgynek feltétlenül szüksége van. És a Kígyó nőnek nagyon sok minden kell.
  Bármilyen furcsa is, a házasság intézményét mégis a Kígyók számára találták ki. A férfiak remek családapák, a nők odaadó feleségek, otthonukat hangulatossá és széppé varázsolják. Ugyanis a meleg családi fészek nélkül a Kígyó boldogtalannak érzi magát. Ám bármennyire is szereti a kis fészkét, heves vérmérséklete mindig kiűzi egy kis ártatlan szerelmi portyára. Ezért aztán rendszeresek a marakodások a Kígyófészekben.
  Kedves Kígyó! Ne marakodj annyit, egyszerűbb lesz az életed!
 
NÉHÁNY HÍRES KÍGYÓ
 
  Muhammad Ali, Kim Basinger, Tony Blair, Bob Dylan, Stefan Edberg, Mahatma Gandhi, Greta Garbo, Linda Gray, Audrey Hepburn, J. F. Kennedy, Abraham Lincoln, Nigel Mansell, Pablo Picasso, Edgar Allan Poe, Fábri Sándor