TIGRIS

1914. január 26.-1915. február 13.
1926. február 12.-1927. február 1.
1938. január 31.-1939. február 18.
1950. február 16.-1951. február 5.
1962. február 5.-1963. január 24.
1974. január 23.-1975. február 10. 
1986. február 9.-1987. január 28.
1998. január 28.-1999. február 15.
2010. február 15.-2011. február 3.
2022. február 1.-2023. január 21.
 
  Kedves Olvasóink!
 
  A tigris vakmerő és merész. Nos, a mi Tigrisünk is nagyon hasonló… Továbbá tevékeny, és szereti a kockázatos vállalkozásokat, ahol nem babra megy a játék. Az örök harc az éltető eleme. Mindig nagy célokat tűz ki önmaga elé, apró silány vadakkal, félmegoldásokkal nem elégszik meg. Untatja az egyhangúság és zavarja a kicsinyesség. Ha megfelelő zsákmányra talál – az élet bármely területén – vad elszántsággal veti magát a küzdelembe. Forradalmi gondolkodású, ő az örök ellenzék, aki mindig valami mást, mindig valami újat akar. Ez készteti arra, hogy harcba szálljon az igazságtalanság ellen, tennie kell valamit azért, hogy jobbra forduljon a világ sora.
  Elszánt konoksága miatt könnyen sebezhető, ő ugyanis mindig előre néz, ügyet sem vet az oldalról, hátulról jövő támadásokra. A győzelem az éltető eleme, de legalább ilyen fontos számára, hogy kivívja környezete csodálatát. Ezt mindig meg is kapja, mert határozott fellépését, merészségét még ellenfelei is tisztelik. A személyét övező megbecsülést az élet természetes velejárójának tekinti, ha ezt megkapja, akkor még kissé meg is szelídül. Kitűnő vezető, jó kolléga, aki igyekszik mindent megtenni beosztottjai, munkatársai érdekében.
  Mivel csodálja önmagát, hiúsága az a csalétek, amivel a ketrecébe lehet csalogatni. Ám itt is óvatosan kell bánni vele, mert bármennyire hiú, a ravaszságot , a képmutatást hamar észreveszi, és azonnal kitör a csapdából. Ilyenkor nem törődik az adott-kapott sebekkel, számára csak az a fontos, hogy visszanyerje a függetlenségét. 
  A szerelemben is nemes vadat vesz üldözőbe, és addig hajszolja, amíg az kimerülten nem könyörög a kegyelemért. Érdekes, hogy a Tigrisnek ilyenkor megy el a kedve az egésztől. A szép Tigris-lány gyakran veti magát meggondolatlan kapcsolatokba, hogy aztán kiábrándulva partneréből, csalódjon a szerelemben. Ilyenkor aztán új préda felé néz.
  A házasságban is szereti a változatosságot, ezért is fejeződik be sok Tigris frigye a válóperes tárgyaláson. A nagyjelenetekkel tarkított válás után azonban ismét szent a béke, néha újrakezdődik a kapcsolat, de ha mégsem, akkor is jó barátok maradnak. A Tigris továbbra is igyekszik gondoskodni élete volt párjáról, mert úgy gondolja, hogy felelős sorsának további alakulásáért.
  Hősünknek általában az élete delén jön meg az esze, de egy-egy példánynak még akkor sem. Amikor vereség éri, keres egy biztos menedéket, ahol sebeit kedvére nyalogathatja. A Tigris-seb gyorsan gyógyul, és amint ismét lábra tud állni, újabb portyára indul. Mert az egész élete csupa kalandozás…
  Egy jó tanács Nektek, Tigriseknek: ne harcoljatok örökké!
 
NÉHÁNY HÍRES TIGRIS
 
  Marilyn Monroe, Oscar Wilde, Emily Bronte, Turgenyev, Marco Polo, Marx, Beethoven, Goya, Eisenhower, Louis De Funes, Néro, Mátyás király