KAKAS

1909. január 22.-1910. február 9.
1921. február 8.-1922. január 26.
1933. január 25.-1934. február 13.
1945. február 12.-1946. február 1.
1957. január 30.-1958. február 17.
1969. február 16.-1970. február 5.
1981. február 4.-1982. január 24.
1993. január 22.-1994. február 9.
2005. február 9.-2006. január 28.
2017. január 28.-2018. február 18.
2029. február 13.-2030. február 2.
 
 
  Kedves Olvasóink!
 
  Mi jut eszetekbe a kakasról? Az, hogy nagyon büszke? Vagy az, hogy megvédi a baromfiudvar lakóit? Esetünkben mindkettő igaz… A Kakas egyenes tartásával, királyi megjelenésével, átható tekintetével azonnal felhívja magára a figyelmet. Persze ez a célja. Azt akarja, hogy környezete felnézzen rá, mindenki érezze: ő az úr a szemétdombon. Sokan azt hiszik róla, hogy gőgös és beképzelt, holott korántsem az, és kellemesen szórakoztató, barátságos is tud lenni – ha akar.
  Hivatásában mindig az vezérli, hogy hasson az emberekre. Együttérző, erős idegei miatt mindig józanul cselekszik. Szereti a kemény, alapos munkát, a legrögösebb talajból is kikaparja a magokat, hogy a hozzá közel állóknak jólétet teremtsen. Mindent egyedül akar elérni, és ezzel alaposan megnehezíti az életét. Lassan halad előre a pályáján, és néha keresztbe rakja maga előtt a gerendát. Lelke mélyén tudja, hogy miként juthatna fel előbb a csúcsra, ám gyakran meg kell elégednie az alacsonyabb dombocskákkal. Büszkesége nem engedi, hogy másoktól segítséget vagy támogatást kérjen. Amíg azonban keményen robotol, sokan gyűlnek köré, hogy élvezzék munkája gyümölcsét. És amíg a többiek bőségesen lakmároznak, a Kakas jóllakik a hízelgésükkel. Amikor azonban ráébred arra, hogy neki semmi sem jutott, addigra már a lakoma vendégei messze járnak. 
  A Kakas éles csőrével, erőszakosságával, erejének tudatában, szókimondásával, néha alaposan megsebzi környezetét. Ezt az egyenességet, kemény őszinteséget sokan nehezen viselik el, tehát alkalmatlan minden olyan feladatra, ahol diplomáciai érzék kell. Ezért is van sok ellensége, irigye, pedig ő jót akar mindenkinek. Még az utolsó ingét, fillérét is odaadja anélkül, hogy cserébe várna érte valamit. Egy valaminek örül igazán, a dicséretnek, de még ezt is olyan ügyetlen sutasággal fogadja, hogy hálátlannak tartják. Erénye az alaposság és a tudásvágy. Mindig meg akarja érteni az összefüggéseket, és alapos előtanulmányok nélkül nem kezd semmihez.
  A szerelemben viszont sikeres. Ő az, aki kedvességével, rámenőségével elérhetetlennek tűnő szépségeket is képes meghódítani. És aki egyszer beleszeretett egy Kakasba, még akkor is rajong érte, ha szerelme már egy másik kertben jár. A Kakas-férfit a többi férfi kellemetlen vetélytársnak tartja, és igyekszik elüldözni őt a kiskertből. A Kakas-nő viszont megelégszik egy tartós kapcsolattal, és büszke arra, hogy ő mindig többet ad, mint a mellette álló társa. Képes tűzbe menni érte, és hajlamos arra, hogy még az aranyos kiscsibékről is megfeledkezzék. 
  Kedves Kakas! Ne akarj állandóan uralkodni, nem kell mindig nyerni.
 
NÉHÁNY HÍRES KAKAS
 
  Michael Cain, Eric Clapton, Gloria Estefan, Errol Flynn, Steffi Graf, Goldie Hawn, Diane Keaton, Steve Martin, Bobby Robson, Johann Strauss, Sir Peter Ustinov, Richard Wagner