DISZNÓ

1911. január 30.-1912. február 17.
1923. február 15.-1924. február 4.
1935. február 3.-1936. január 23.
1947. január 22.-1948. február 9.
1959. február 7.-1960. január 27.
1971. január 26.-1972. február 14.
1983. február 13.-1984. január 31.
1995. január 30.-1996. január 19.
2007. február 18.-2008. február 6.
2019. február 5.-2020. január 27.
2031. január 23.-2032. február 10.
 
 
  Kedves Olvasóink!
 
  Mit gondoltok a disznóról? Azt, hogy kissé lassú és nehézkes? Talált, a mi kínai Disznónk pont ilyen… Viszont következetes és szerfelett jóindulatú. Nehezen dönt, gyakran még jelentéktelen kérdésekben is. Ugyanis szeretne mindig meggyőződni a dolgok valódi értékéről, mert a csalódást nehezen viseli el. Jószándékú alaptermészete miatt éri a legtöbb lelki sérülés, amit nehezen hever ki. Ezért válik öregségére a legtöbb Disznó mogorvává és emberkerülővé. Becsületességével, kendőzetlen őszinteségével sok ellenséget szerez magának. Még apró szükséghazugságokra is nehezen szánja rá magát – ilyenkor általában elpirul – cselszövésre, bajkeverésre képtelen. A veszekedést ki nem állhatja, a viták elől inkább meghátrál.
  A Disznó bár sokáig habozik mielőtt elszánja magát valamire, de ha egyszer döntött, akkor elhatározását tűzön-vízen át keresztülviszi. Elég önbizalma van ahhoz, hogy még a leglehetetlenebb vállalkozásokba is belevágjon. Ebben segíti közmondásos szerencséje is, ami általában váratlanul, a legjobb pillanatban hullik az ölébe. A Disznók között sok az egyedüli örökös, a lottónyertes. De ami a legfontosabb: bármilyen nehéz helyzetbe kerül, a legváratlanabb időben kinyílik egy kiskapu, amelyen keresztül kievickélhet a bajból.
  Hivatásában megállja a helyét, és jelentős eredmények elérésére képes. Nagy ötletek ritkán pattannak ki a fejéből, inkább alaposan tervezget, de mindig a legjobbkor lép velük a nyilvánosság elé. Ő az az orvos, aki időben érkezik a beteghez, művészként megérzi, hogy mire vágyik a közönség. 
  Meglepő, hogy milyen kevés igazi barátja van. Ám aki megüti a Disznó mércéjét, az mindig számíthat a hűségére, önfeláldozó segítőkészségére.
  A Disznó nagyon szereti a hasát, rajong a finom falatokért, valóságos ínyenc. Még a férfiak is értenek a konyhaművészethez, örömmel lepik meg magukat újfajta ízekkel, szokatlan fogásokkal. Ezért is hajlamos a hízásra, a túlzott táplálkozás okozta betegségekre.
  A Disznó a szerelemben is határozatlan. Nem ad hitelt a heves szenvedélynek, mert tudja, hogy ezek úgy múlnak el, ahogy jönnek, ő pedig állandóságra, biztonságra törekszik. Ebben neki van igaza, és ezért bánják meg sokan, hogy nem az e jegyben születettek közül választották ki életük párját. Mert a Disznó házassága példás. Mindig azon fáradozik, hogy szeretteinek megteremtse a földi mennyországot – kerül, amibe kerül. Ilyenkor érzi igazán jól magát, órákig képes üldögélni, némán merengve a semmibe, elmélázva az élet múlandóságán. Ekkor önt magába új erőt, hogy másnap ismét az élet porondjára lépjen.
  Kedves Disznó! Néha lehetnél egy kicsit határozottabb is.
 
NÉHÁNY HÍRES DISZNÓ
 
  Alain Delon, Pascal, Villon, Cezanne, Thomas Mann, Chagall, Mme Dubarry, Henry Ford, Albert Schweizer, Velasquez