Fokhagyma

A fokhagyma az egyik legerősebb gyógyszer a rákos megbetegedések ellen. A benne lévő allicin serkenti  a rákot legyőző enzimek termelődését a szervezetben. Sőt, a rendszeres fogyasztása csökkentheti a koleszterin szintet is. Kiváló vírusölő hatású.

Gyömbér

Évszázadokkal ezelőtt a nagymamák már ismerték eme fűszer gyulladáscsökkentő hatását, mely igen pozitív eredményeket mutat a rákos megbetegedések elleni harcban. Étvágygerjesztő és hasznos lehet megfázás és másnaposság kezelésére is.

Fahéj

Amellett, hogy a fahéj szuper fűszer a kávéba és süteményekbe, reggeli zabkásákba, a rák egyik tökéletes ellenszereként is ismert. Kiválóan pezsdíti a test vérkeringését és nagyon jó fertőtlenítő.

Kurkuma

Amint a tudósok felfedezték rák elleni gyógyító hatását, azonnal a fűszerek toplistájára került. A benne lévő ún. curcuminoid kiváló ellenszer az Alzheimer-kór és az artériás megbetegedések ellen. A bőrbetegségek gyógyítójaként is ismert. Az indiai ételek egyik kedvelt összetevője.

Cayanne bors

A cayanne bors capsaicinben igen gazdag, mely a rák egyik tökéletes ellenszereként ismert. Nagy mértékű fogyasztása azonban szívritmuszavart okozhat, ezért csak kis mértékben ajánlatos hozzáadni a mindennapi menükhöz. Tele van bétakarotinnal, antioxidánssal és egyéb immunrendszer-erősítővel.